NINO BRAVO

José Torres: Una mirada artística

1972 / Actualitat - Eternament Nino

por Exposició José Torres - Una mirada artística

En el seu últim any, Nino Bravo consolidà el seu èxit amb nous elepés i gravacions i, per descomptat, amb una agenda repleta d’actuacions, moltes de les quals foren immortalitzades per l’objectiu de Torres.
El 16 d’abril del 1973 el destí volgué que ens deixara, però la seua important obra musical romandrà per a sempre entre nosaltres. En el seu record, la joventut valenciana de 1977 volgué erigir-li un monument culminat en un bust de bronze elaborat per l’escultor catarrogí Alfonso Pérez Plaza, que prengué com a referència les desenes d’instantànies que havia fet José Torres al llarg dels anys. D’esta manera, els llegats de José Torres i Nino Bravo romanen físicament als carrers de la seua València, units per a sempre.

José Torres no era només un gran professional de la fotografia. Per a Nino Bravo era un company d’aventures i per a Luis Manuel Ferri, un amic personal, com reflectix clarament este recorregut artístic. Amb la mirada còmplice dels dos, sabé captar la força, la senzillesa, la bondat i l’afecte de l’artista en cada instantània.