NINO BRAVO

José Torres: Una mirada artística

1968 - Els inicis

por Exposició José Torres - Una mirada artística

A mitjans dels anys 60, Luis Manuel Ferri —«Manolito» per als amics— feia les seues primeres passes artístiques. Segons conta Pepe Juesas, amic íntim i guitarrista de la seua banda, «Los Superson», en eixa etapa tractà de donar-se a conéixer com a «Linuel». Però prompte canvià al nom amb què finalment fou universalment conegut, Nino Bravo, i estes foren les seues primeres fotos d’estudi.
Luis Manuel li demanà a José Torres que el portara a Barcelona, al II Festival Internacional de la Cançó, així que «pensat i fet!». José agafà el cotxe i cap allà que se n’anaren.
Nino no tingué molta sort en els seus primers festivals, però el que està clar és que, amb eixe portent de veu, el seu moment no tardaria a arribar.

José Torres no era només un gran professional de la fotografia. Per a Nino Bravo era un company d’aventures i per a Luis Manuel Ferri, un amic personal, com reflectix clarament este recorregut artístic. Amb la mirada còmplice dels dos, sabé captar la força, la senzillesa, la bondat i l’afecte de l’artista en cada instantània.